De paklijst, 2 maanden Azie

Backpacks

Ik ben niet zo van het plannen, laat staan het voorbereiden. Met als gevolg dat ik voor iedere reis heel hard bezig ben met het maken van lijstjes van spullen die mee moeten. Lijstjes, overal lijstjes. Spullen schaf ik op het laatste moment aan en het inpakken gebeurd meestal op de dag van vertrek. Het werkt prima voor ons, maar toch bedenk ik me  steeds dat wel handig zou zijn om dit keer echt een paklijst te maken. Maar daar neem ik steeds de tijd niet voor. Nu wel. Ik heb een downloadbare paklijst gemaakt. Voor jullie –om het nog makkelijker te maken om ook op reis te gaan- en voor mezelf.

De backpacks

Hoe minder je mee neemt, hoe relaxter het is. We konden ons dit keer beperken tot 6 stuks bagage.

  • 1 Backpack 70 liter
  • 1 backpack 45 liter
  • 2 daypacks (kleine rugzaken, die meegaan als handbagage)
  • 1 kinderrugzak
  • 1 Nomad slaaptent

Downloadbare paklijst

De complete paklijst kun je hier downloaden: Onze paklijst, ik heb ook wat ruimte toegevoegd voor notities. Deze lijst gebruikten we tijdens onze reis van 2 maanden in Azië die we maakten met onze dochter Pippa (3). De spullen voor Pippa staan steeds apart genoemd, zodat je deze paklijst ook kunt gebruiken als je zonder kind reist. In december reisden we in Laos en Cambodja en in januari in Cambodja en Thailand.

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben. Als je zelf nog pak-tips hebt deel ze dan vooral in de comments hieronder.

Liefs,
Yvette

Submit a comment